top of page
Intimiteit

"Liefde is de intimiteit die eigen is aan iedere ervaring en waarin nooit een subject en een object aanwezig zijn. Liefde is geen bijzondere relatie; het is de natuurlijke toestand van iedere relatie."

Rupert Spira

Als mens hebben we behoefte aan contact, liefde en intimiteit. In intieme relaties beleven we vaak een 'ik' en een 'ander' en merken we dat onze behoeften niet geheel vervuld worden. We zoeken intimiteit buiten onszelf. Ware intimiteit wordt echter pas ervaren als we realiseren wat we zelf zijn. Wanneer je je herinnert wat je bent, ontdek je dat contact, liefde, intimiteit altijd aanwezig zijn. En dat je pogingen om het te verkrijgen niet nodig zijn. Sterker nog, dat ze je nooit zullen brengen waar je op hoopt.
Vanuit de realisatie wat je bent, is het je helder dat dit is wat je deelt met een schijnbare ander. Dat jij en de 'ander' enkel Gewaarzijn zijn. In dit inzicht kun je steeds dieper ontspannen. Samen en alleen. Je spreken, aanraken, luisteren, voelen worden uitdrukkingen van Gewaarzijn. Een veld van 
 ontdekken, ervaren en genieten opent zich. 

 

Wil jij graag ware intimiteit verkennen of verdiepen? Houdt deze pagina in de gaten en bekijk binnenkort welke workshop en training ik aanbied op het gebied van intimiteit.
 

"Alles wat gekend wordt is 'ervaren', en wat het ook is dat het 'ervaren' kent, het valt er volledig mee samen. Sterker nog, het valt er niet eens 'mee samen', want het gaat hier niet om twee dingen - 'ervaren' en 'het kennen ervan' - die met elkaar samenvallen. Er is alleen maar de ondeelbare, onbenoembare intimiteit van 'het ervaren'."

Rupert Spira

bottom of page